Ce trebuie să știm și cum anume trebuie să procedăm în caz de accident rutier...?

07.04.2015 13:41

Să învățăm împreună...!

*Ce trebuie să știm și cum anume trebuie să procedăm în caz de accident rutier...?
Ce drepturi avem în astfel de situații...?*

Sunt întrebări la care voi răspunde acum.

Aud mai mereu pe la știri sau citesc prin presă, că sunt persoane care au fost victime ale unui accident rutier, și nu au dorit să fie transportate la spital pentru investigații și analize medicale necesare în astfel de situații, spunând că nu au nimic și că se simt bine în urma accidentului rutier.

Este cea mai mare greșală.

 De ce...?

- Deși aparent nu ai nimic, pot apărea complicații ulterioare ce îți pot pune viața în pericol, iar timpul este factorul cel mai important în foarte multe situații de acest gen.
- Atunci când o persoană este victimă a unui accident rutier, să NU REFUZE niciodată să meargă la spital pentru investigații și analize medicale ce se impun.

 De ce...?

Sunt două situații:
1. Victimă vinovată...?
2. Victimă nevinovată...?

1. Dacă ești victimă vinovată și ai suferit vătămări corporale în urma unui accident rutier, trebuie să nu refuzi să fii transportat la spital pentru investigații și analize medicale necesare, asta pentru simplu motiv că este viața ta în joc și trebuie să accepți situația. Lasă-i pe medici să te facă bine. Trebuie să reții și faptul că nu poți cere de la asiguratorul RCA despăgubiri morale.

Deci mare atenție...!

2 .Dacă ești victimă nevinovată și mergi la spital, ești luat în evidență de către UPU unde ți se vor face investigații și analize medicale necesare, iar după aceea iți vor prescrie o medicamentație, tratament, recomandare, etc, sau te internează în spital (dacă este cazul).

După investigații, dacă nu se impune internarea, iți vor elibera o fișă medicală în care sunt trecute toate vătămarile pe care le-ai suferit în urma accidentului rutier, medicamente, tratamente, etc (dacă va fi cazul).
Dacă va fi cazul de internare, atunci la externare iți vor elibera un bilet de externare, pe care la fel vor scrie ce afecțiuni și vătămări ai suferit și ce tratamente sau operații ai facut, etc, din cauza accidentului rutier suferit.

 Un amănunt foarte important:

Dacă ai suferit vătămări corporale și ai mers la spital, poți cere despăgubiri morale de la societatea de asigurări, unde vinovatul are încheiată polița RCA.
Mai mult decât atât, poți recupera și toate cheltuielile ce le-ai suportat pentru tratamente, medicamente, recuperări, etc.

 Dacă refuzi să mergi la spital, NU mai poți cere NİMİC.

Eu recomand, ca în toate cazurile, fie că ești victimă vinovată sau nevinovată de producerea accidentului rutier, să nu refuzi să fii transportat la spital pentru investigații și analize medicale. 

Viața are prioritate...! 

Concluzia finală:

*Nu refuzați niciodată să mergeți la spital dacă ați fost victimă a unui accident rutier, chiar dacă aparent vătămările corporale sunt minore.
În primul rând pentru sănătatea dvs, și apoi pentru a putea beneficia de despăgubirile cuvenite și recuperarea tuturor cheltuielilor făcute (așa cum am scris mai sus).*

Nimeni nu își dorește lucrul ăsta, și totuși, se poate întâmpla oricând.* *

De aceea este bine să ne informăm şi să ştim ce drepturi avem în caz de accident rutier.

Dacă urmare a unui accident rutier, provocat de altcineva, ai suferit răni sau ţi-a fost afectată sănătatea, sau ești rudă apropiată a unei victime decedate în accident rutier, te pot ajuta să opții cea mai mare despăgubire morală cuvenită posibilă, în cel mai scurt timp posibil, fără costuri sau taxe inițiale. 
În caz de deces, pe lângă despăgubirile morale, recuperezi și toate cheltuielile de înmormântare.